Thursday, December 13, 2012

4days of happiness :)

Last Tuesday Selangor cuti..makanya berderet la 4 hari hubby cuti..on Saturday as usual we went to Bangi and stay there for one night and balik on Sunday..Ahad just lepaks rumah, on Monday pagi2 lagi pegi Pensonic Service Centre kat Jalan 223 Seksyen 15A, PJ hantar oven yang rosak tuh..nasib baik boleh repair and inshaAllah siap esok..aircond pulak die punya mechanic takde call2..diorang cakap nak dtg nnt call..

Takpelah at least settle satu masalah, masalah yang belum setel lagi termasuklah lubang bilik air bawah ni yang tersumbat..nak call plumber entah bile..

Balik dari PJ aritu singgahlah IKEA dengan niat boleh meronda2 dengan aman kononya kite jerlah yang cuti kan..sekali sampai sana, hambek kau..ingat kau sorang jer boleh cuti?selaut manusia kot kat dalam tu..so batalkan saje niat nak makan meatball bagai..beli ajer frozen meatball and gravy, sok buat kat rumah, boleh santap dengan aman..hehe sebelum pulang makan dulu kat Absolute Thai..best!nak makan tomyam thai yang best boleh la pegi sana lagi..malam pulak keluar lagi nak cari fries as a side dish for meatball ni..hubby belanja dinner pulak kat Bonjour Graden..ekekek berbahagialah mak buyong ni seharian tak masak..hubby makan lamb chop, i ngan anak2 belasah oxtail stew, paila rice and mushroom soup..:)


On Tuesday iaitu semalam pepagi dikejutkan cik hubby soh buat meatball Ikea..hehe so dengan mamai2 bangunlah mak buyong ni buat meatball..senangla sebab dah beli gravy siap2..tinggalkan nak panaskan dengan air then masukkan cream siap!


Lepas kemas2 kitchen, buat pulak sira pisang tanduk yang i beli ngan MIL kat Pasar Bangi aritu..petangnya pas Asar kitorang ke Aroma Ikan Bakar coz someone was craving for seafood..obviously not me..huhu i ni seafood ni jarang nak mengidam..kalau lamb jangan sebut..pantang!!pantang dengar..hahaha

Actually that was our second time there ..pertama kali datang dengan my family haritu tapi lupa nak snap gambor..hehe pueh hatiler orang yang mengidam itu makan ketam,udang, sotong sume..hehe anak i macam biasa mengganas macam gergasi..mak buyong ni sikittt lagi nak bertukar jadi reksasa hijau tau..last2 i gave up, makan cepat2, angkat punggung and angkut anak2 gergasi tersebut ke tepi muara sungai..biarlah mereka melepaskan kenakalan mereka di situ..takde mata sangat yang melihat, tak menarik perhatian ramai, mak buyong ni pon tak tensi hoih..huhu

Itulah saje..adios!

No comments:

Post a Comment