Friday, December 7, 2012

2 in 1 post

Yesterday was just like our usual days..same routine, same activities..but i woke up a bit late coz kakak mengigau2 malam tadi sampaikan ibu and adik tak boleh tido..huh sabar jerlah..so only few slices of toast with peanut butter for ayah's breakfast..

As hubby off to work, i whipped up some seafood carbonara for the kids and did the laundry..washed semua baju-bajan yang kena hand wash and kemas rumah..while waiting for the laundry rolling inside the washing machine,  sempat recite mathurat+amalam wirid semasa hamil and then sambung jemur kain, lipat kain semalam, budak2 bangun tidur mandikan dorang, suap makan. Since diorang pon bangun lewat semalam so makan pagi tu kira tuk tengahari la sekali.. petang tu gorengla naugget pulak, makan cereal,buah2, biskut2 tuk elakkan kebulur..hehe time anak2 nap petang i prepared dinner and buat dessert serawo durian..lame dah hubby teringin nak makan.. 

For our dinner, i cooked rosemary grilled chicken which taste yummylicious..tapi yang sedih sangat waktu i nak alihkan pemanggang ke aras bawah, sebab nampak ayam dah hangus sket, pemanggang tu terlepas dari tangan i..and since the pyrex casserole itself pon dah berat di tambah lagi dengan ayam sekor duk dalam tu so patahlah batang besi pemanas bahagian bawah tu...wuuuu...saddd....sampaikan black out sekejap rumah semalam sebab main fuse tendang..so sambung grill ayam tu atas pemanggang dapur gas..

And tak sudah kat situ je..waktu kitorang tidur malam tadi tetibe sekali lagi black out..and it happened few times..haih!ape lagi masalah ni..plug oven mmg dah tak pasang dah..ke peti ais pulak?ai dah panik ni..kalau peti ais yang shock sama matilaa..ribu riban tu..tapi Alhamdulillah bukan..and at last we found out aircond sebenarnya yang shock..tak tau la i ape yang rosak tapi tiap kali pasang pas 2 3 minit camtu fius tendang lagi..aduhaii dugaan dugaan..hopefully its still under warranty and boleh dibaikila..

So today's story, wake up this morning with a very bad mood..teringatkan 2 benda keperluan yang rosak (i sayang sangat oven tu tau..takdela aktiviti baking-membaking pasni...saddd!) and remote control tv and astro pulak asyik hilang je manjang bebudak ni sorok..so harini i will spend the whole day looking for the remote kalau tak jumpe jugak tak taulah..

Dah call Pensonic Customer Care tadi, dia cakap bawak oven tu ke PJ service centre untuk diorang cek dulu, nanti kalau rase berbaloi untuk di baiki boleh proceed..harap2nya adela spare part yang rosak tu..tak nak la beli baru..i dah biasa ngan oven ni..:(

Oklah nanti i sharekan resepi rosemary grilled chicken tu yer..don't forget to recite Al-Kahfi today..Friday is Al-Kahf's day..wasalam :)


p/s : I know its still early but am still contemplating between wan annur/ainur/arissa maryam..emmm..

No comments:

Post a Comment