Wednesday, November 21, 2012

Random updates

1. So much things to blog but why no mood lah?huhu well, lame tak bercerita pasal my kids kan..well, my princess Ana is now 3 years and 6 months..Alhamdulillah dah besar dah budak tu..sekarang dah speak more fluent, dah boleh form ayat yang adults would understand and dah pandai melt everyone's heart with her words..like "excuse me,pliss ayah.., plisss ibu..." so sweet eh?tapi bile die throw tantrum yang tak tahan tu..adoila..still having problem nak handle die punya tantrum..especially malam hari, kalau siang tak nap and banyak main..malam tu mengigau sampai ke siang la jawabnya..satu lagi problem kalau berjalan ke shopping mall..this kid like to roam freely on her own..then kalau ade sesuatu yang attracted her she will stop, duduk kat situ and memang makan masa nak memujuk tau..sometimes more time wasted persuading her then shopping/walking itself..but at home, even she really can turn me into a monster sometimes (heheh), she did a very good job as a sister..dah pandai share toys/gadget, dah pandai jaga adik, dah pandai say 'NO' to adik kalau adik nak conteng dinding, and dah pandai pujuk adik kalau adik nangis ke jatuh ke..her dialogue biasanya 'its ok ammar...sikitt jer'..ececeh..kalau awak mau melalak tak hengat kan..orang pandai pulak nak menasihat..ehehe


2. Prince Khalif Ammar is now 1 year and 10 months..dah boleh cakap sikit-sikit la..but most words yang ade 'ng' kat belakang die akan tukar jadi 'm'..like buang jadi buam.ahaha sangat behave kalau duduk dalam non stop moving stroller tapi kalau stop  kejap die akan start cranky, kalau makan pon camtu yer kawan2..siap boleh guling2 bawah meja and sume orang pandang..haih!tersangat berminat dengan senduk, spatula, whisk, and seangkatan dengannya..sekali dapat memang takkan lepas, siap bawak p mandi, berak, tidur pon tau..nak jadi chef ke ape anak aku ni..heehee love ELMO to bits!ayah siap belikan 2 setsof  pyjamas ELMO from Mothercare haritu for him..:)



3. Baby tummy is now 4months..exact week tak hengat..hihi (o0) btw..i missed my last mnths punya check up but hopefully everything is ok inside..dah rase kicking starting last month..huhu the feeling is just undescribable tapi kan even its already number 3 every kicking is still menterujakan..:)


4. On pregnancy..easily burst into tears and easily get stress!oh no, not good i know..tapi entahlah yer..as usual mungkin kepenatan and kebosanan menghadap routine yang sama setiap hari..very sensitive walopun dengan benda2 yang kecik..hubby mungkin dah paham sangat ni..like semalam janji ngan hubby nak ke giant cari diapers anak tapi tak jadi, i terus merajuk tak nak cakap..bad wifey!;(

5. Raya haji updates..i have few pictures nak di upload tapi tunggulah dulu yer..asyik tunggu jer kan..hehe kids memang sukela bile balik kampung, mak die tak yah cakap ler..kalo boleh tak nak balik!ehehe we spent one afternoon at the beach celebrating Nek Ma's belated birthday, budak2 main air..wahh suke kau sampai basah lencun mak bapaknya sekali..ahahaha

6. Deepavali+Awal Muharam, visit from parents..ini juga saat membahagiakan!every wife would understand my feeling i guess..everytime our parents come to visit us, we tend to melayan diorang macam lebih sikit kan..like nak borakkk jer ngan dorang 24 jam, nak gi memana nak follow jer ..kan kan?tapi bila hubby kite 'buat muke' or tak suke cara kite tu its a bit frustrated rite..bukannye selalu kan kite dapat borak panjang2 gosip2 ni,eh! so  tapi memang tak suke dengan perasaan berbelah bagi itu...and it happen everytime they meet each other!why eh? oh hanya tuhan jer yang tahu betapa i HATE this feeling!

7. Bonjour's garden, Jaya Grocer, BJ..dah jumpe tempat makan yang sedap yang dekat sangat ngan rumah and they have my favourite creamy cream puff!oh heaven..yum!

8. Hubby's bestfriend dah kahwin..congrats to both mempelai, sangat serasi i tell you..we all sempat ke majlis pernikahan dorang jer kat Tanjung Malim last Friday..semoga berkekalan ke akhir hayat hendaknya..:)

9. Pray for Gaza!Ya Allah, menitis air mata melihat seorang abang menangis sambil mendukung adiknya yang baru berusia beberapa bulan setelah ibu bapa dorang syahid dibom tentera Israel laknatullah..to anyone would like to donate please do so ya..here, i have one friend, Dr Ahmad Sulaiman yang buka uncang for Gaza..bagi yang mahu mengisi uncang ni bolehla masukkan ke : 


Nama: Ahmad Fahmi Sulaiman
No Akaun: 163019461063
Bank: Maybank
Nota kaki: PM saya selepas mengisi uncang. Nama dan jumlah.

Saya telah hubungi Dr Syed Muhammad Haleem, ex-Mavi Marmara merangkap Pengerusi Biro Haluan Palestin.

InsyAllah seperti yang disepakati, uncang ini akan kita serahkan kepada Haluan Palestin untuk disampaikan kepada saudara di Gaza dalam bentuk:
1. Ubat-ubatan
2. Makanan
3. Perlindungan seperti selimut.


10. That's all..semoga usaha kite diberkati olehNya..amin..:)

No comments:

Post a Comment