Friday, July 20, 2012

challenges to playground

Assalamualaikum

It's been few days my dearie Ana kept asking for playground..but there's always something getting in my way and we ended up staying home the whole day..like yesterday, i wanted to take her to KFC extreme park's playground which she loves so much then all of sudden the rain came down..and a day before as i was ready to take them out dua2 buat muke mengantuk nak tidur pulak..

So today, after we kiss goodbye ayah pegi keje, i mandikan dorang and siap-siap untuk dibawa ke playground near our house..suddenly i remember today is friday and the playground must be congested with nursery kids..kalau tak bawak kesian pulak sebab dah janji so i place the kids inside the car..tetibe teringat pulak hubby cakap kalu nak kemane2 harini kena pegi ambil roadtax kat ofis die dulu..ya hadoiii..roadtax mati pulak dah..macam2 dugaan..so terpaksalah drove to hubby's office first before going to playground..

Tapikan..waktu tu dah pukul 12 kot..mentari dah terik atas kepala..takkan still nak bawak ke extreme park tu jugak..dahler playground die outdoor..kang ade balik nanti demam pulak..fikir punye fikir, last2 i set garmin ke Subang Parade..i mmg tak tau jalan ke S.parade dari office hubby i tapi kan punyela buat lawak Garmin ni merata2 die bawak i ronda..dah sampai Summit usj tau..sabar jerlah..terpaksala meredah jam kat summit tu..dah nak nangis dah time ni..terasa nak jer set garmin balik rumah jer..tapi tak sampai hati pulak..Ana dah bising2 'mane playground ni..bile nak playground ni' kesian kan?so ku gagahkan jua..ikoooottt jerla..lepas pusing ronda bagai barula sampai jalan yang i rase familiar..huh lega!

The kids had fun..playing with the slides and rocking horse and only came to me to have a spoon of chicken rice and drinks. But we need to get home early because Ana 'buat projek'..u know what i mean?it's a bit difficult for me to clean her up in the public toilet coz i had another kid on the stroller..kalau ade nursing room ok jer..

Yet another challange waiting for me as i drove back..as usual, i set 'HOME' on the Garmin, hoping die dah tak buat sengal ngan i tapi almalangnya it brought me to Uitm Shah Alam yang jauh tersasar dari rumah i kot..so since dah tak percaya dengan kesengalan Garmin ni i just follow my instinct and here i am at home typing this..


Btw yesterday i make  kuih cara manis durian for minum petang (please excuse the burn..hehe) untuk habiskan durian yang i beli untuk buat durian cream puff for hubby's friends haritu..here's the recipe and i still have one pack of durian inside the fridge..dah tak tau nak buat ape..its ok..i'll google another recipe later..

Btw selamat menyambut Ramadhan and selamat berpuasa to all..semoga Ramadhan kali ini  lebih mendekatkan diri kita pada yang Esa, semoga mendapat keberkatan dariNya dan may Allah accept all our prayers in this Ramdhan...:)

Ahlan wasahlan ya Ramadhan :)

No comments:

Post a Comment