Monday, March 12, 2012

weekend kami

On saturday, bermalas-malasan di atas katil adalah perkara biasa..and usually the kids will wake me up..ahhh..wait 5 more minute plis!tapi nak dengar ke die?espcially ammar yang langsung tak ade istilah 'warming up' as soon as he wake up every single morning..celik mata terus cari kerja..but the sweetest one was when he kissed me on my lips (kiss dengan mulut terbuka ok..haha) sampaikan meleleh2 saliva kat muke ibu..hahaha tapi takpe..ibu kan suke bau mulut awak ;)

After ibu did a little spruce up here and there (kemas sikit2 jer sebab biasanya weekend aku tak basuh baju.mls!), ibu mennggedik nak ikot ayah p bli roti canai..kat kedai mamak alam budiman jer pon tapi biaselah ibu awak ni kan suke 'jalan'..so keluarlah kami dengan 2 orang budak bucuk yang blum mandi..hihi

Selepas mengisi perut, kami bermalas-malasan sekali lagi..lepas solat zohor, ayah sekali lagi mengajak kami ke ACE dkat Saujana Utama..katanya mau purchase itu cd ustad Azhar..so selepas mandi2 wangi2 cantk2 kami pon ke sana tapi cd yang ayah nak tu takde pulak..hampir pukul 3 waktu tu..perut sekali lagi nyanyi2 lagu yuna terukir di bntang (tetiba yuna kan..sbb ibu suke lagu tu skrg kot :p) so ayah pon bawak kami mkn kfc..ana mkn banyak!sepinggan chicken rice and seketui drumstick die habiskan..burpp..Alhamdulillah...

Kami pulang sebentar sebab ayah nak solat Asar kat rumah..tapi ibu pulak nak bawak kami ke playground..hihi ade-adeeee jer ibu awak ni kan?ok dipendekkan cerita sekali lagi kami diusung ke KFC extreme park..itu jela tempat main yang aman damai tanpa sesak napas ibu melayan..sebab tak ramai budak2 kan..sambil2 tu ayah boleh lepak2 bawah payung sambil menghirup 7up with mint and lemon kan..nyaman je..:)

Dah dekat nak mahghrib, kami pon berangkat pulang..ibu ngengade nak Starbucks tapi ayah tak kose nak layan dah..haha so malam tu kami lepak2 kat rumah jer sambil layan2 muvie kat astro..

On Sunday pulak, seperti biase bermalas-malasan lagi di atas katil..hihi dah pkul 9 macam tu kami pon bersiap2 nak ke Bangi pulak..dat morning kami breakfast di Bukit jelutong..new restaurant sebelah Assam pedas..ibu lupe nama kedai tu tapi nasik kerabu mokcik kelate tu buleh tahan sedap :)

Kami sampai di bangi kire2 pukul 1tghari..an hour later kakyong and a.ameer pon sampai.. we had a great time!playing,running, jumping,dancing sampai ke petang..before we went back home, kami hantar kakyong n a.amer balik rumah..ciklong jamu kitorang keropok lekor..pukul 6 camtu kami pon pulang dan tertunailah hasrat ibu nak Starbucks..ayah belikan hot choc favourite ibu kat Subang Skypark on our way back!hihi gracias ayah!:)

Kami sampai rumah nak dekat pukul 8..malam tu kami tido awal sebab kepenatan dan keletihan..so that was our weekend!hoping for the better and more productive weekend next week..

p/s : ibu nak ajak ayah gotong royong garden nxt wk!

No comments:

Post a Comment