Tuesday, February 28, 2012

Ammar is ONE!


Assalamualaikum..

Last 20Feb 2012 was my cute little man's birthday!A very very happy birthday to u my dear!Semoga menjadi anak yang soleh, hamba yang taat perintah Allah,taat orang tua dan semoga berjaya dunia akhirat..amin!

Dah nak masuk bulan lain dah baru terhegeh2 ibu nak update kan..haduss..sorilah..bukan disengajakn yer..i'm getting old while waiting for my turn to update blog or online okeh..kalau dulu laptop cabok ibu ni dikonker dengan senang hatinya oleh kakak and now laptop ni bertukar hak milik sekali lagi..and now it's yours!watching Old mc donald baby einstein from day to night without getting boring at all and then continue with pocoyo pulak..ibu tengok tv jerla h yer...itupon only certain channel jer yer..kalau tak 613 (disney junior) it must be recorded Shrek..nak muntah hijau dah ibu tengok Shrek tu tau..:p

Ok2..tak nak melalut..arini nak bercerita pasai Ammar's milestone..check out the list below yo!

1) Dah pandai waving - actually dah lame kot pandai ni..tapi baru2 ni baru sangat obvious..espcly kalau nak babai ayah pegi ofis..siap flying kiss bagai tau..muah2!oh so cute lah!

2) Suke tiru orang - kalau kite geleng2 kepala nanti die geleng2 kapala jugak..nak2 pulak ade tok guru ni kan..ape saje yang kakak buat or cakap cepat je die nak ikot..terutanmanya kalau die nak ape2..meleret2 nakkk nyer tu..yang paling tak tahan die tiru kakak die cakap 'nak aaa'..cam intonasi gedik2 gitu u oll takkan sampai hati tak kasi ape yang die nak tu..hihihi

3) Suda boley fokus! - my big girl watched movie from her 6th month old but this little man can only focus on his 11th month..die punya imagination tu melampau2 tau..and die punya daya main pon sama..langsung takleh concentrate satu bende more than 5 minute..ade je keje yang die nak buat..

4) ermm ape lagi yer..oh yer..words yang die boleh sebut takat ni selain dari nak aaaa...are mamaa,paapaa,keke (cat)and few words yg aku tak tau nk eja macamane..haha..masih gigih nak ajar die panggil ibu and ayah..tapi kalau nangis kompem perkataan aaayyaaahhh yang keluar..tapi cari ibu gak..kompius eh??hehe

5) A very fast learner - kalau kite ajar die 'Ammar, show me your tongue' sambil keluar2 lidah, die akan ikot kite jelir2 jugak..nanti esok kalau kite tanye balik die dah boleh buat dah..ahhh too cute kan!

6) Boley makan nasik dan tak tersedak dah!hoorayy!!walaupon Nestum is still mknn ruji buat ms skrg tapi kdg2 aku dah kasi nasik kat die sambil2 suap2 kakak..ammar suke!aspcly kalau lauk sup2 or masak2 lemak..yummy!

7) Dah pandai cakap 'nei nei' - it means die nak tengok video Old Mcdonald la tu..hihi

8) Main kuda - kalau nmpk ibu baring jer, die cepat2 naik atas perut ibu then henjut2!hadoi..pengaruh kakak la ni..besar sket lagi belajar buat bunyi kuda pulak ngan kakak eh...hihi

Ok tak boleh nak fikir dah..nanti kalau ade ibu tambah yer..actually nak upload few pictures of Ammar's super mini birthday celebration together with homemade chocolate cake with love..nantila yer!ibu ade keje jap..oh before that i also wanna share with u guys my new hobby without making the mess all around!wait ya...wasalam!

No comments:

Post a Comment