Monday, December 19, 2011

Weekend story

Assalamualaikum wbt

Hujan renyai-renyai petang ni membuatkan mata ngantuk jer...pagi tadi punyela terik matahari, kite pon cepat2 jemur kain2 yang menimbun..tengah duk sibuk2 menyuap lunch tuk si kenit2 tibe2 hujan mencurah2..ambek kau..dengan sepantas kilat kite berlari dan angkat balik baju2 bersidaian tadi...phew...

Last weekend we didn't manage to visit MIL in Bangi sebab ade jemputan majlis akikah di Meru..kite memang suke pergi kenduri kendara macam ni..tak kirela akikah or kawen but dengan kehadiran si kenit2 keadaan nya tak semudah yang disangka..especially kalau cuaca panas dan ramai pulak manusia kan..u know we hate crowds..and we try to avoid crowds seboleh2nyer..crowds, hyperactive kids and kepanasan are really dangerous combination..but Thank God, the weather on that day was awesome..hujan baru jer berhenti at the time we reached the place...

After makan2 and jumpe baby and mak baby, we straight away heading to Empire Gallery,Subang..Timberland got sales and as hubby needs few office attire, kami singgah Timberland store and hubby tried few kemeja yang berkenan di hati..btw they got discount up to 70 percent yaw..me and kids wait outside the fitting room and here's the drama started..

Ammar was in his stroller and as usual Ana was never been in one place..always wandering around, keluar masuk fitting room one by one and me was the one who need to bukak mata besar2...and there was a second where i need to adjust Ammar's seat and she dissappeared sekelip mata..i immediately knocked the fitting room where my hubby was in and asked him either she was inside..but he said takde..halamak...mane pulak budak ni pergi..muke i dah pucat time neh..

So, i parked Ammar's stroller depan fitting room tu, asked ayah to jaga sekejap and start looking..dari depan kedai sampai ke belakang, dari belakang ke depan..takde jugak...panik dan cuak..tak kire dah langgar orang merata..tetibe jer ramai orang..waktu kitorang smpai tadi takdela ramai cenggini...then i tried to shout her name...ANA!ANA!!ANAAAA!!!no answer...stay calm zihan!stay calm!then i looked outside the store pulak..still tak ade...dalam hati ni berdoa jangan la ade orang nak buat naya culik anak aku or watsoever..or janganla budak tu pegi naik or turun escalator pegi ke tingkat lain ke hape..pantang nampak escalator mesti nak naik..dahler Timberland tu sangat dekat dengan escalator..

Then i terfikir she like to menyorok or main kat celah2 or any tempat tersorok yang tak mudah orang cari...so i get back inside the store and belek2 baju2 Timberland yang bersangkut tu one by one..tak ade jugak..and lastly i duduk and intai bawah rak pulak....PHewwwww!!!THERE YOU ARE!!nak luruh jantung mak nak....

Lepas bayar2 sume kami pon balik...opps before that we went to Starbucks..one cup of coffee to release tekanan sebentar tadi..lepas ni ibu nak cari tali nak ikat kamu so that kamu tak kan hilang lagi dan ibu takkan jadi macam kucing hilang anak lagi....ngeee ;)

No comments:

Post a Comment