Monday, December 19, 2011

bad news,sad news~

Assalamualaikum

Petang semalam, sedang kite beristirehat lepaskan lelah after mandikan budak ni 2 orang tetibe terdengar ade orang hon kete depan umah kite..terpinga2 kite pon keluar and i saw 2 cars outside my house..dalam hati rasa tak sedap sebab there were 2 guys came out from the black 4wd and i didn't know who..after few seconds (sebab hujan masa ni) baru kite perasan one of the guy is Mr.rem, the person yang deal tentang rumah yang kite sewa ni 2 years ago..

As my huby still not home yet, i decided not to open the gate..haha jahatkan aku...so he introduced the guy with him..he is the brother of the owner of my house..and Mr.rem explained that the owner of the house, which i tak pernah jumpe lumpuh dan koma for 3weeks already...as he lives in apartment now which might not be convenient to paralyzed individual's condition, he said that the owner need to move in to this house asap...omg omg...dugaan lagi...

Dalam kepala hotak mase ni duk terbayang dah kesusahan waktu nak pindah ke sini 2yrs back...time tu Ana was still inside me and itu pon sangat sukar sebenarnye..skrg ni ditambah dgn brg yang amat banyak, with 2 small kids yg for sure akan tolong 'berkemas' sekali and all those small2 stuff yg pasti menyakitkan jiwa bila nak masuk kotak one by one...aduhhhh....

Lepas jer dorang balik mulut ni duk membebel2 tak puas hati..even i know mereka punya hak..ini rumah mereka tapi yerla..why now?

Depan hubby pon i still duk mengomel2 till my hubby said ' cuba jangan fikir masalah dorang..just fikir masalah kite'..ambek kaw..one simple sentence that makes me shut my mouth..huhu sebijik atas kepala and the membebel2 stuff stops there..ngee

So last nite hubby duk google rumah2 sewa area shah alam and bukit jelutong ni..ya ampunn...semua 1K and above..for sure takkan jumpe punya rumah sewa serendah rumah kite skrg ni lagi...

Doaku semoga tuhan permudahkan urusan kami ini...mintakla jumper rumah yang sesuai..sesuai harga sesuai segalanya la..amin~~

No comments:

Post a Comment