Wednesday, December 21, 2011

Ammar 10 months update

Assalamualaikum..

Ammar has turned 10 months old yesterday...how time flies lah..i still can see him as my tiny baby but nope..he's growing bigger and active..:)

Here's the update of my 10mnth baby :

1) he can walk!omg..sangat cepat kan..kakaknye dulu 1yo plus baru terkedek2 nak jalan but Ammar dah start bertatih since he was 9months old..good job my dear!


2) he 's an explorer!yang ni mak tak tahan...he's been crawling all over the place and akan 'kemas' ape yang patot..sangat penat nak kemas balik tau...baru je kite kemas, a minute later die akan 'kemas' balik...ibu kemas tak cantik yer nak??

ni kat hall
ni kat kitchen
ni pon kat hall

3) he can climb! nope..bukan panjat tangga..yang tu Ammar dah master since 9mnth lagi..hehe sekarang ni he climb everything..yes!everything!ape2 yang boleh dicapai level kaki die bile die angkat haha...yang obvious, panjat sofa..kejap2 dah ade sengih2 atas sofa..risau tau nak tinggal sorang..panjat pandai nak turun terjun kepala dulu..pintu gril tu pon dah panjat sampai atas tau..spisis ape nih?hihi

4) he start to understand!espcly kalau kami pakai siap2, ibu dah pakai tudung die akan terkedek2 angkat tangan tinggi2 mintak didukung..haha sumpah kiut tau!kalau ayah die nak pergi keje pulak siap buat muke sedih and hulur tangan kat ayah die..nak itot...aduhai..camane la ibu nak keje camni..lagi satu kalau kite mrh kat die kan..die akan 'jebek' kat situ jugak..huhu

5) he can wave!dah pandai waving his hand..kalau kite cakap babai ammar..die akan angkat tangan and wave..pandai anak ibu..;)

6) he can recognise things! yang ni dah lame kot..tapi obviously sekarang die dah boleh cam foods, hp and few other things..kalau die dapat hp die akan segera letak kat telinga die..even when we say hello2! die akan letak tangan kat tinge die..huhu

even with the remote
or botol bedak..hihi

7) he can point things!as he can recognise things, now he can point ape2 yang menarik perhatian die...like kalau die nampak birds die akan point..or ape2 jerlah yang die rase cute cantik menarik die akan point..or mungkin sometime ape2 yang die nak!kalau kasi barula die akan diam :)

8) he can eat rice!yang ni memang ku tak sangka..kalau kasi bubur bukan main uwekk uwekk nak termuntah but aritu i try kasik nasi goreng, ok pulak die makan...larrr...so starts from that day i kasi la nasi sket2 sambil suap kakak..but nestum is a must!tak leh tinggal lagi..

9) he can yell!kalau tak puas hati ke ape..ways to express his feeling kot..makin kite buat bolayan makin kuat die jerit..wakaka..


10) Last but not least, he's always warm my heart with his 2 funny rabbit teeth..haha sungguh!tengah tensi pon boleh tergelak kalau tengok die sengih sampai nampak gigi tu..


That's all for now..counting hours fo my mom to arrive..my family will be here tomorrow yabedabedu!!
Wassalam and take care!

No comments:

Post a Comment