Tuesday, December 20, 2011

after the bad news..

Assalamualaikum..

What ever i did today never get as it supposed to be..just dunno why..may be perasaan dan minda masih bercelaru dek kerana berita kelmarin..harini seharian kite duk tenung jer rumah ni..tengok keliling perhatikan satu persatu..macam la rumah ni hak milik kami..no...this house is not belong to us..kami hanya menumpang but after 2 years tinggal dalam rumah ni rasa satu perasaan sedih jugakla nak tinggalkan dia..the truth is im still not ready yet to move out..

No..not because of jiran2..i don't have any particular jiran yang berbaik2 dan saling ambil berat to each other..not even one..mereka2 di dini kelihatannya sibuk sekali..keluar pagi2 dan balik lewat petang terus berkurung dalam rumah..on weekend pon sama..kalau tak keluar berjalan2 dengan family mereka lebih gemar berkurung dalam rumah..and me kalau weekend mmg tak lekat kat rumah..ngee

But,after 2 years hubby baru saje nak berbaik2 dan kenal2 dengan jiran2..sebelum ni bukan tak berbaik2..memang ade2 berborak2, senyum2 tapi sekejap2..my hubby bukan jenis kaki lepak yet tak sempat pon...and few weeks ago head of this taman finally transformed one of the house into surau..memang sesuatu yang ditunggu2 and for me that is the suitable place tuk kite 'berborak2'..dalam surau takkan nak berborak kosong kan..mesti la nak berborak sesuatu yang ilmiah...wife kat rumah pon tak gundah gulana even hubby berlama2 di rumah Allah..;)

But back to the pindah2 issues, as i said just now memang mentally and physically tak bersedia tapi apakan daya all i need to do is redha dan pasrah..mungkin ade hikmahnya...

Bercerita tentang hari ini, i cooked sayur lemak kubis and ayam goreng only for lunch..for hi-tea i baked some cream puffs..but guess what..everything went wrong when i didnt close the lid of my sayur lemak tightly and when i open it just now i found 2 lalats inside..yikes!

..and i dunno what i shud served to hubby for dinner tonite as ana had eaten all ayam goreng tadi..bukak jer saji tengok2 dah licin..alahai anak daraku..

..and i also dont know why my cream puffs tak jadi harini..die takmo naik and teerhangus siket..arghhhh...

tapi takpe..nanti kite nak share jugak resepinya and will update u with the pictures sekali..pic yang jadik la yer..hihi

Wassalam ;)

No comments:

Post a Comment