Friday, November 11, 2011

Tragedi Eid Adha

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah kite sekeluarga dah selamat sampai ke S.Alam 2 hari lepas dari kampung...perjalanan yang amat mencabar jiwa dan minda..ngeh3..kite bertolak jam 4 petang dari Dungun tak seperti sebelum2 ni..kalau sebelum ni kite suke bertolak awal2 pagi di kala anak2 tengah nyenyak tido..tapi kali ni kitorang nak cuba balik petang..actly that was second time...waktu first time dulu tak de pape pulak tapi kali ni...emmm..dugaan2..

Actually tade ape2 sangat pon..just routine cranky-mranky oleh si kakak ni ler..nak menempel ngan ayahnye 24 jam..bayangkanlah time ayah die drive boleh pulak die nak duduk atas riba ayah die..adoyaii...pujuk2 tak makan jugak..itu belum sampai 1/4 perjalanan lagi tu...

So dah tak leh wat ape kan..so ayahnye bior jer die duk atas riba sambil drive pelan2...bile die dah terlelap barula kite ambek die riba kat belakang pulak..itupun nasib baikla adiknye sangat la understanding sangat2..tido jer kejenyer...

Tapi kusangkakan panas sampai ke petang rupenyer gerimis di tengahari...huhuhu tak sampai berapa jam pon tido die terjaga balik...tapi this time ok ler sikit sbb dah recharge kan...so kite rasuahkan die dengan nugget yang nek ma die bekalkan...kali ni termakan pulak pujuk...Alhamdulillah..sementara nak habiskan nugget tu kitela yang jadi tukang karut, penyanyi,pelawak dan sbgnya nak elakkan die teringat pangkuan ayah die yang indah kat de[pan nun..wakakaka...adeh..nasib tak ujan tau...macam2 lagu kite bantai...sampai die pon naik bosan dengar mak die nyanyi..hehe

Dan kejadian tersebut berlarutan sampai ke Genting Sempah...sampai jer kat situ ayah die drive tru eskrim McD...senyum sampai ke telinga ler die...baru la lekat duk dalam car seat die kat depan...ibu menarik napas lega...tak yah nyanyi dah pasni...semput jap..then die tertido dengan sendirinya...syukur...

Sampai kat tol Gombak die terjaga balik...dalam hati alamak kene nyanyi lagi ke ni..ahhh takde maknenyer suare dah takde..so kite kasi die main iPad die...ralit ler 5 menet sebelum die mengarut nak drive ngan ayah die balik...uwaaaa......so drive ler die ngan ayahnya sampai rumah..nasib baik takde polis tau..kalo tak mau kene saman ni...huhuhu

So there goes story mory pasal Ana..so meh kite cite pasal raye pulak..raye kali ni di kala keriangan berjumpa dengan family dan kemeriahan kenduri sana sini (makan tak hengat hokay!) ade terselit sedikit kedukaan...sikit jerla tak banyak pon...yang penting Alhamdulillah semuanya selamat..biasela kan..sekali2 ujian datang dalam pelbagai cara...

Ceritanye kite nak beraya ke rmah sedare mare kat Kemaman..dipendekkan cerita sampai traffic light Kerteh...alaa traffic light first masuk ke Mesra Mall tu..GEDEBAM!!!kekasih gelap kite disondol dari belakang..2 kali pulak tu..then pusing baru kite perasan ade 2 buah kete belakang kite...aduhaiiiiii...sekali lagi malang menimpa...takpela kite redha jerlah...hubby pon tak marah2..kite ingatkan die turun nak membebel 2 3 bakul kat driver kete yang langgar kite tu kan..rupenyer die turun siap senyum2 lagi...aduhai ya habibi....

Then lepas setelkan dengan bebudak tu (i called them bebudak coz there were 4 budaks aku rase student kot dalam kete belakang tu), kitorang patah balik and p report kat Balai Polis Kerteh...then terus balik ke rumah balik..another sad story of mine....:(

No comments:

Post a Comment