Wednesday, November 16, 2011

Not so stress entry nope

Assalamualaikum wbt


Beberapa hari ni banyak betol mengalirkan air mata..tapi tak tau ape sebab musababnye yang sebenar..membazir betol..mungkin kerana hormonkah?atau letihkah?

Ermm mungkin just stress ngan anak2 kot..shud i?mmg la tak patotkan?tapi kadang-kadang bile beban tak tertanggung di bahu crying is the best way to get rid of it..dengan menangis separuh stress kite akan hilang and hati kite akan rase sedikit lapang..

Memang kite tak nafikan seharian melayan kerenah anak2 yg masih kecil, minda dan badan kite akan jadi letih(bukan keje kat opis jer letih ye..)..ditambah lagi dengan kerja masak-memasak dan kerja rumah yang tak berkesudahan kepenatannye hanya Allah yang tau..

Bile dah siap memasak dan hidangkan lauk pauk di atas meja, terasa lega bile si suami makan dengan penuh selera sehingga bertambah2..dalam hati berbunga riang..walaupun kite tau masakan kite takde la sesedap mane..

Bukan kata-kata pujian 'sedap sayang masak hari ni' yang seorang isteri harapkan..TAPI
bukan jugak kata-kata 'TAK SEDAP' yer walaupun ko dah habiskan 2 pinggan nasik jap tadi kan..bunga2 riang tadi terus jadi bunga taik ayam tau..perkataan tersebut bukan sahaja mengguris tapi ia membuatkan kite terimbas kembali satu-persatu setiap kesusahan waktu nak masak tadi..


Kite akan teringat balik macamane kite basuh beras n masak dengan sebelah tangan sambil mendukung Ammar, macamane kite kehulu kehilir dari depan ke dapur sbb Ammar tido tak ralit dalam buai, macamane kite kene bersihkan air yg ana tumpahkan few times a day, macamane kite kene bersihkan muntah Ammar sebab termakan kertas2 yang disepahkan oleh Ana, macamane kite kene kemas balik toys budak2 ni,vacuming,mopping beratus kali sehari...dan banyakkkk lagi...

Bukan nak ngungkit yer..tapi kalau tak boleh nak beri kata2 penghargaan, kata2 yg tak sedap di dengar telinga sangat tak perlu okay!


OKAY, THAT'S ALL..FOR NOW I'M STRESS!!

p/s : kite nak abiskan jugak entry ni walopun due2 duk atas riba mase kite taip ni..

No comments:

Post a Comment