Wednesday, November 2, 2011

Easy Fruit Tart Recipe

Assalamualaikum w.b.t...

Sudah lunch ke semuanya?Harini kite lunch sayur lemak nangka muda ngan bawal masak kicap jer..Alhamdulillah...oh ye, semalam my MIL dah berangkat ke Qatar ke rumah my SIL and BIL kat Doha..die pegi kejap jer...just for 10 days untuk jagakan cucu from Dammam..parents dorang akan berangkat menunaikan haji harini kalau tak silap..


Btw harini kite nak share satu resepi dessert yang kite dah buat lame dulu sempena kedatangan my SIL from Dammam waktu holiday dorang..harini baru berkesempatan nak tayang kat blog..bukan apa, senang nak wat rujukan kalau nak buat lain kali..:)


Inilah die Fruit Tart yang kaya dengan fruits and agak cheesy sebab ade penggunaan cream cheese untuk filling die..tapi tak muak tau..sebab rase muak cheese tu dah di balancekan dengan buah2 yang tersusun kat atas tu..


So kat sini saya sertakan resepi Fruit Tart ni yer..kalau sesiapa nak cuba boleh la yer...another recipe from Stephanie yang memang tak rugi untuk dicuba..

EASY FRUIT TART RECIPE
Source: joyofbaking

Shortbread crust

1 cup all purpose flour (i used plain flour)
1/3 cup icing sugar
1/8 tsp salt
1/2 cup unsalted butter (cold and cut into small pcs)

Cream Filling

1/2 cup mascarpone cheese/cream cheese
1/2 cup cold heavy whipping cream
2 tbs granulated white sugar
1/2tsp vanilla essence

Topping

3 cups of fruits (raspberries, blueberries,strawberry,kiwi, etc)

No comments:

Post a Comment