Friday, October 28, 2011

After a looooonggggg break...


Assalamualaikum wbt...

Fuh fuh fuh....sebelum bercerita kene tiup dulu sawang2 yang dah bersepah kat blog kite ni..haha lame betol kite menyepi kan..after months baru kembali bersiaran...nak kate bz sangat pon takdela sangat tapi anak dara kite ni suke mengadap laptop ni hah..so kite takde can ler nak berblogging..tapi blogwalking dapur2 jiran sempat jer..hihi

Okler harini kite nak menayangkan gambar anak dara ngan anak teruna kite ni...gambar Ammar sangat sikit dalam blog ni kan..harini Ammar dah 8 bulan 8 hari and Ana pulak dah 2 tahun 4 bulan 22 hari..kejap jer mase berlalu kan..besar dah anak2 kite...



Si kakak ni sekarang makin pandai...bukan takat pandai baca ABC, pandai drawing tapi pandai jugak buat 'drama'..kalau kite marah die, die marah kite balik..aduhaii...memang kene banyak banyak bersabar...tapi Alhamdulillah she is a fast learner indeed..otak sangat cepat pick up..she even know her ABC and 123 already at this age..she can draw few animals on her Ipad..will show you later..quite funny but very cute..paling tak suke kite brush her teeth..kalau kite nak gosok gigi die mau guling2 die dalam bilik air tu..penuh drama tau...



Suke sangat makan ice cream..kalau dulu pandai mintak jer skrg dah pandai cari sendiri..pantangg teringat jer dia akan pegi cari sendiri kat dalam peti ais tu..dulu kite tak risau kalau beli banyak2 pon sbb die tak larat nak tarik fridge then kite boleh la limitkan jumlah kite nak kasi tu kan..tapi since die dah pandai selongkar sendiri ni kite malas dah nak beli...lagi cepat ler rosak gigi tu nak oi..dah ler nak menyental bukan main susah...



Kakak jugak suke sangat swimming..pantang nampak bathtub tergantung misti cakap nak 'bubble bath'..kalu kite kasi tersengihla die...lagi lebar sengih die tu kalau ayah die bawak g swimming pool...tak nak balik la jawabnyer..hai Ananana...

Ammar pulak budak yang paling tak banyak songeh..kalau bunyik jer 'ek' ke 'ok' ke..maknenyer die nak tido or nak nenen...sangat la bagus budak ni tau..nak bawak g berjalan pon sangatla senang...gantung jer dalam carrier tu jap agi terkulai la die..hehe

Since die 6month haritu lagi kite dah kasi baby food yang dalam bottle brand Heinz tu tapi kite perasan die tak suke sangat la..kalau die laju sikit makan pon yang kastard jer..kalau yang ade fruits yang kasi rasa die jadi masam sket tu alamatnyer payah benar nak telan...so kite cuba kasi die Nestum..Alhamdulillah laju jer die makan..buat permulaan ni kite kasi yang Wheat and Honey..die ade rase manis2 sket...so kite boleh buat kesimpulan yang Ammar tak suke makanan yang masam kot...sangat berbeza ngan Ana..kalau Ana u kasi jer anything yang masam confirm die makan...:)


Sekarang ni Ammar dah boleh merangkak 2 3 langkah..agaknyer tak berani sangat nak merangkak on the floor kot..kite dah bukak sume karpet kat rumah kite ni sbb cepat sangat kotor..tak larat nak basuh..and kite rasa yang paling manis pada Ammar ni is die punyer senyuman...aduhai...cair hatiku tau...tengok tu...


p/s : control sket lobang hedong plis...hihihi

That's all for now...berblogging pon tak senang bile duk teringat keje banyak tak siap...nak kene kemas2 rumah asap sebelum budak2 ni bangun and nak packing kain baju nak p tido umah in law kat Bangi..semoga ketemu lagi..wassalam..:)


No comments:

Post a Comment