Monday, December 6, 2010

tragedy 3rd december!

Saye sedeh sangat!sangat sangat sangat sangat okay!




nape??







ni hah......






'kekasih gelapku' di angkut orang.....!!!


Act'ly, I was accident on 3rd december 2010...and now i 'patah kaki' okay....dah tak leh nak g merewang memane..duk umah jerla yer...bosan amat!

Nak tau punca kejadian?(mcm soal siasat polis aritu la pulak)...sebabnyer saye duk sebuk melayan my dotter yg meragam...(tak ckpla sbb anak kan...nnt kang tak pasai2 tak leh claim insurans..heheh)..okay2, nak dijadikan cerite, kitorang nak p sumwhere..then of course la kalo nak soh die duk diam kene la kasi 'umpan'..kalo tak kasi makanan saye akan kasi die toys..sumtime my BB yg akan jadik mangse tuk die tgok muvi...(she will not just watch the videos but will delete them okay..kgkdg sume skali die akan delete) but last Friday die pegang PEN..i mintak die tak nak kasi balik so malas nak bertekak, i gave her a book...ok fine!hopefully die akan ralit drawing and duduk diam2 till we reach the destination...

But baru jer sampai simpang keluar dari taman kitorang, the pen dropped kat celah seat....adehlar! die dah start 'Nak Nak Nak' dah...i said ' Kejap yer...kat traffic light nnt ibu ambek...'yerlar bukan senang nak ambek kat celah seat tu ok..jari pon tak leh masok...kene gune chopstick tau...(kat dlm krete mmg dah standby chopstick siap2,just in case ape2 jatuh kat celah seat senang nak korek balik..haha)

Tapi kan... die still nak jugak and asyik ulang2 "Nak Nak Nak"...then dek kerane die tak nangis, sy biarkan jerla die..then tetibe die diam..so i guess die dah distracted ngan mende lain dah kot..so i keep on focusing kat depan...tetibe tengok kiri, die dah nak jatuh ke bawah nak amek pen tu sendiri...dah ler die punyer car seat tuh tinggi and the belt awal2 lagi die dah bukak...

So, i tried to pull her up tuk mengelakkan die jatuh menyembam kat handbreak tuh and lost focus on my driving then BAMMMM!! terlanggar divider jalan...!!!

AYARK!!

Tersangat panic and pelagi, i checked my dotter..Alhamdulillah she's okay..Tuhan masih sayangkan kami....but the car aka kekasih gelapku....both tyre depan belakang pecah...dalam hati nanti konfem2 kene berleter sbakul ngan hubby nih...tapi dah nak wat cemane kan...mende dah nak jadik...kite ni kemain lagi berhemah di jalan raye...hihihi


Tapi yang paling sedeh kan...we're actually on our way nak pick up the cake for hubby's bufday...so terpakse cancelkan last minute...petang tu, lepas jer urusan kat police station and workshop selesai, sy try ajak my hubby p dkt tmpt nak pick up cake tu...ckp kat die nak hantar brg customer..nasib baik die terperdaya and i got the cake!Thanx to Sherene from 4cakesinacup...korang nak tengok cake die boleh click link kat my previous entry...i ordered Butterscotch cake which is mmg Supper Yummy okay!

And this is the picture of pagi 4th dec after hubby potong cake..muke marah lagi tu sbnrnyer..tapi still manis kan..keh2!(fyi,due2 blom mandi lagi..hihihi)




So to my dear hubby...

Sorry amat for the "surprise" on your birthday eve...Hope u enjoy the cake and the gift...

Thanx for being the great husband and father ever..
You always have my utmost respect, admiration and love and I look forward to living out the rest of my life with you. Happy Birthday Sayang, I hope all your birthday wishes come true.. Love, Honey

No comments:

Post a Comment