Saturday, December 11, 2010

camane anda tidokan anak anda?



Salam guys...arini dah Saturday..hari yang ditunggu2..bukan ade ape2 yang special pon...sajela suke, bahagia,excited kalo weekend menjelma and encik hubby ade kat rumah....kalo tak mati kutu duk dalam umah ngan Ana jer....

Sekarang ni tgah gile2 SALE kan?bestnyer kalo ade duit manyak2 kan?boleh shopping sakan.....

Btw tetibe topik ni terlintas kat kepale otak ni hah...korang ade masalah tak nak tidokan anak korang?and camane care anak anda tido eh?dalam buaian kah?tido terlentang kah?tido meniarap kah?

Ni nak cerite pasai anak dare saye....dari kecik mmg kitorang tak ajar die tdo dalam buaian..katenyer Nenek and Nek ma die nanti kalo nak travel or jenjalan susah..tak pasal2 nak kene angkot buaian tu masok kereta..boleh??

So dari bacaan, banyak researchers mengatakan tido meniarap is the best way for baby to sleep...which baby yang tido meniarap kepale die akan cepat keras, tak mudah kembung perut, kalo muntah tak tertelan muntah tersebut and cepat merangkak..itu sudah bagos!!TAPI anak dare saye ni smpai skrg duk tdo macam tu jugak and yang bestnyer die nak jugak DUNLOPILLOW ayah die okay..SAMPAI SEKARANG!!

tak caye eh?ni contohnyer....



Naseb baik la ayah die punyer la penyabar...nak tido ngan ibu camni jangan harap la...kalo nak kene kick ngan baby dipersilekan..hehehe kalau nangis tengah malam pon inilah ubatnyer..tapi kesabaran hubbyku ade HAD nyer...kalau dah tak boleh dikawal lagi inilah jadiknyer yer puan-puan...




Hahahaha....kalau korang nak tahu kejadian ini terjadi last week pukul 2 pagi okay..entah ape punye hangin datang, bangun nangis tangah2 malam..so nilah akibatnyer yer...

So...duduk la awak dalam sinki yer..jangan sinki tu roboh sudah.......kang tak pasal2 ayah ngan ibu sekali kene mandi...


Ok..good nite!

4 comments:

  1. alololo..comey nyer si khadeeja tdo..
    dulu i pun xaja Azad Ryan tdo buai..tp ble anata mah pengasuh of course pengasuh nak senang keje..die letak buai..pastu mintak buai ngan kiter..nk xnak tpksa la bagi..
    tapi alhamdulillah jugak..anak tdo lebih lama wpn kalo nak jenjalan siap berdongdang sayang..but at last dier akan tdo jugak ble da kepenatan..hehe

    ReplyDelete
  2. tular dear...budak2 ni kalau tdo dlm buai mmg tido lame...siap si mak tu boleh clean up satu rumah...kalo tido style camni jawabnyer baru jer nak ngemop dah merengek...baru jer nak menumis die start berdikir..hikhik sabar jerla ngan kerenah anak2 ni kan....:)

    ReplyDelete
  3. lawak la tang dlm sinki tu....teringat zaman sy kecil2 dulu..ahaha tetibe

    ReplyDelete
  4. penah kene campak dalam sinki ke u....hikhik

    ReplyDelete