Sunday, October 31, 2010

weekends!

dis morning, we went to The Curve looking for pants tuk ayah di British India and here are few updates wajah anak dareku dan ibunyer yg tgh membulat yg tgh berjln2 di The Curve+Ikea+Cineleisure..auwww!!!


whyla susah sgt nak tenyum cayang..


ibu pon nak menempek sekali la nampaknye..hehe


senyum sesambil melihat tempat lain..so many distractions la ibu!!

wokeh!mau balik suda :)

Tuesday, October 26, 2010

giler shawl~~

kalo dulu sy duk gile tudung Ariani and ala-ala Ariani yang dah berkepok2 dlm almari tuh...skrg ni sy duk giler kat shawl la pulak...cantiknyer la nengok orang pakai....tapi bile sendri pakai hampeh jadinyer...

inner macam2 inner dah beli..mule2 terbeli yang melekap kat dahi tu..ni zaman jahil gueh dlm pemakaian shawl la kan..mmg buruk habes la muke..jadi bulat cam donut!keh keh keh :p

then adelar terjumper inner cotton pulak..beli lagi!!try2 oklar..sbb die longgar siket n tak melekap kat dahi..so pakai aderla moncong kat depan tu yer..hihihi so, so far i stick with this one..

skrg ni duk femes pulak inner yg ade pengeras siket kat depan (oopss bukan pengeras yg bomoh2 tu yerrr..syirik tu)..yang ni sy belom try lagih..tapi duk tengok tokey NC pakai mmg cun habes..pomot ni wak..ade komisen tak??hehe

then, the latest one yg sy tengok trus jatuh cintan ialah inner berawning...kat kedai2 mmg susah nak jumper..kalo ade pon mahal siket lar..cam kat Subang Parade arituh ade la jugak try inner yg akak indon tuh jual tapi die harge die RM35..agak mahal berbanding ngan org yg jual online ni..so survey punyer survey cam konfius pulak sbb inner yg berawning ni ade yg awning jenis pendek so mmg tak sesuai ngan bentuk muke sy yang cam donut ni..hihi so oleh kerana kerisauan melanda sy pon mengajak la incik hubby tercenta pg Butik Ariani kat Bangi.....hehehehe

sesampai di sana sy pon ckp la kat salesgirl kat situ nak cari inner awning..so die tunjuk kat sy ade 2 jenis inner awning Ariani..satu jenis yang awning Thai silk and lagi satu cotton biase..sy berkenan la yg awning Thai silk tu sbb mmg mmg sy suke jenis awning Thai silk ni tapi almalangnyer awning die pendek la pulak..so i go for yang cotton tu..hrge not bad lah..Ariani tgh wat promotion..take 3 for RM65..murah kan....so u oll boleh lar try..yg ni mmg khas tuk muke2 yg bulat2 cam i ni..hihihi


nak cite pasal shawl pulak..collection shawl sy takdelar banyak since sy baru nak berjinak2 dlm dunia shawl ni...tapi the latest yg sy rase selesa sgt pakai ialah cotton shawl mmg best sangat!!sejukkk jer...then sy pon ader terbeli beberapa lagi shawl kat blogs...hihihihi mmg nafsu shopping shawl tgh membuas la skrg ni..pokai aku!!

so nak tengok hasilnyer..tungggguuuuuu!!!(cewah!cam tokey jual tudung la pulak)

Wednesday, October 20, 2010

meeting bestfren!

musim raye dah nak abes baru nampak muke bakal doctor nih..lame banget tak jumpe..last time jumpe ana khadeeja baby lagi..:)

inilah ziela..my buddy since skolah lagi yg rajin dtg umah sy..bakal doctor..and still single-mingle tau..haha sempat pomot tu!hehe


owh ana..please cover perot awak sayang!

tengok gigi saye..

three of us!

sempat jugakla kitorang bwk ziela p jln2 and bergambar2 wat kenangan..hehe

ade few other frens also yg dtg lps raye aritu..tapi tak sempat nak amek gmbr la pulak..insyaAllah next time bolehla ditempek jugak muke2 yg lain disini..:)

Tuesday, October 19, 2010

orang baru!!



no need to explain anything!

tarraaaaaaa!!!!








and u know wat..he's a boy...
ALHAMDULILLAH..!!
segala puji pada-Mu Ya Allah atas kurniaan-Mu ini...atas limpahan rezki ke atas keluarga ku..semoga anak2ku ini menjadi insan yang soleh dan solehah dan berilah kekuatan untukku dan suamiku untuk mendidik mereka ke jalan-Mu..Amin....

kalo diikutkan my due date is 20Feb2011..and now he's about 23 weeks..da nak masok 6 bulan dah!kejap jer...tinggal lagi lebey kurang 3 bulan jer lagi tuk wat preparation smbut org baru lagi.hehe

tapi dis time ibu n ayah dah tak kalot..baju ana dulu dah banyak..keperluan lain pon sume dah ade..tggl nak beli diapers jer la kot n few persalinan yg baru for boys..dis time kene beli blue la pulak ek...hehe

ana..get ready!lagi bulan anda akan jadi kakak!!hehehe

ape name yg kite nak kasi kat adek ni ek???


Monday, October 18, 2010

few hupdates..

Salam semua..lame betol sy tak bukak blog ni...bukan tak de mase tapi cam tade idea nak mengarang...maklumla sy ni bukannyer reti sgt nak mengomel/membebel..kadang2 tu aderla kot..hehe

few things nak hupdate..yg paling penting of course la psal my cute little darling..then pasal raye (yg dah berabad lamenyer) , surprise from mr.hubby, bisnes n few other perkare karot marot...opps jgn dilupe ade satu lagi perkara yg mmg penting jugak perlu dihupdate..:))

arini genaplah 1tahun 4 bulan 12 hari ana khadeeja saye...birthday disambut kecil2an saje kat Sushi King, Subang Parade..

princess muffin cake :)

singing happy birthday song..

konon jer tu..

happy birthday, my sweetheart!

...skrg ni kalo nk dikire, dah bnyak mende yg die pandai..kdg2 tak terlayan..kejar sane kejar sini..kalo jln kat shopping mall mmg tak leh terlepas pndg langsung..satu lagi ana ni mmg mesra alam..haha kalo berjumpe sesape pon mesti nak shake hands or at least babai sane babai sini..kat mane2 ajer..cam artis yg over perasan gitu..adohai..friendly habes..

selain tu anak dare sy ni selain dari pandai tolong kat dapur memasak, die jugak pandai 'mengemas rumah'...kadang2 sy tak yah kemas pon..sbb kalo kemas pon same jer..die akan 'kemaskan' lagi skali mengikot citarase beliau sendiri...bagos kan..huhu

Cerite raye pulak taun ni disambut di kampung halamanku yg tercenta...kurang siket kemeriahannyer sbb tak cukup corum..huhu tapi foods still the same...super delicious!nasi dagang, ketupat rendang, soto ayam, satay and lots of kueh raye!yummies!kembung sebentar..hehe photos tak leh nak upload lagi yer..maybe in my next entry!

Sejak akhir2 ni kerajinan nak berbisnes agak kurang memberangsangkan..tak taula kenape..tapi kene jugak kan..at least habeskan stok2 lame yg penuh satu bilik nun..saket mate dah nengok..mintak2 murah rezki sy berkembang majulah bisnesku yg ciput ni..hehe arini ade sket semangat nak upload collections baru kat fb and update blogs..at least takde la customer tertanyer2 idup lagi ke tokey babyanacloset ni..hehe

sebenarnyer ade 2 surprise nak cerite..tapi tunggu dululah..nak berbisnes kejap..haha

bubye for now!!:)