Wednesday, May 19, 2010

singapore part 1

Salam to all...harini lebih relaxed compared to smlm...smlm sampai jer hotel trus merayau at Jonsons to buy some groceries..today,plan to have a walk around ORCHARD road if its not raining lar..wake up dis morning feeling so fresh..dah lame rasenyer tak hujan pagi2 kat shah alam...so pagi ni bangun solat subuh dengan penuh semangat!:))

today jugak mu hubby will be bz the whole day and if i wanna have a walk, got to go with ana khadeeja la nampaknyer...but malasnyer!!sbbnye i guess this budak ade satu habit tau which...kalo ade ayah die she will behave sangat2 but if he's not around die akan lebih senang nak meragam..tu yang malas tu..:((

bout the bisnes pulak...agak lemau dis 2 days..yerlar..bile dah takley pos barang rasenyer cam malas nak cek msg kat inbox and kemalasan ini akan berterusan smpai aku smpai melaysia nnt i guess..hik hik

enjoy dulu photos of us along the journey..yeehaaa...:)


pose with ayah in fireflyz..:)


at Darby Park's lobby


we're in our room :)


tengok muke ana~
hahaha


ok jom stori2 pasal day 2 in singapore...after hubby balik from the meeting about 4pm camtu, we went to ION ORCHARD...the newest shopping mall in singapore which had won the Best Shopping Centre Award at the MIPIM 2009 awards..mmg kompem takley shopping..cuci mate boley..tapi shopping tidak digalakkan untuk saye..keh3..u know why??sbb shpping mall ni cam ala2 KLCC kat Mesia...very2 the branded!kalo u oll sume mmg penggemar LOUIS VOUTTON, PRADA,GUCCI dan sewaktu dgnnyer dis is the best place tuk u oll lah..tapi saye gigit jari saje ler..hehehe

picture story time!


in front of ION ORCHARD..kan betol sy ckp very the branded..nmpk Louis Vuitton kt blkg tu?


on our way to Arab Street


excited ana!



pic with mr.dino in ION


ayah and ana


lps meround ION kitorang took a cab to ARAB STREET..kejap jer pusing kat ION tuh since die ade 4 level je pon and sumenyer mmg high class..kat Arab street ni ade byk choices of halal foods and mateku terlekat kat satu turkish restaurant ni..small restaurant but nmpk sedap n kompem2 halal...tu yg penting!dah lame teringin nak mkn kebab so we ordered mixed kebab, putu salva(btol kot spelling nih), huge plate of fries for ana and satu lagi sy tak hengat name die..macam cengkodok but made of mixed kacang..foods kat restaurant ni mmg sedap and recommended kay!name die SUFI turkish restaurant...:))

ayah while waiting for the foods..muke lapor..:p


mane waitress ni bu....


ana yg sabar menunggu orders..sempat senyum lagi anak ibu ni...:)


nak tgok foods die?cekedout!--->>>


inilah yg sy ckp cam cengkodok tu..luperla name die..ampun...tapi sedap tau...


mixed kebab!yummy!!

No comments:

Post a Comment