Sunday, May 23, 2010

singapore part 2

halloo halloo..waduh2..malas skali mau online sejak bercuti sminggu ni..hehe kan dah datang penyakit MALAS tuh...so since tak sempat nak cite2 kat u olll secare detail i will combine the stories from day 3rd -4th here yah..jgn marah k..ampun buk..:p

ok on the 3rd day my hubby free the wholeday..hooray!!so bangun pagi2 makan spaggheti goreng yg sgt sedap (sy masak kay!not from room service :p)..then siap2 we went to suntec city..kitorang gerak ngan kawan2 hubby..there was an exhibition there and only architects were allowed to get in..so tinggallah sy, hubby elisya, bibik and the babies...ana khadeeja and danny..so we decided to have a walk around suntec city which consist of 5 towers..rasenyer kitorang just pusing2 around tower 2 and 3 jer kot..nothing much there...:(

then, after the exhibition we took a cab and having lunch dkt kampung glam..since the babies dah cranky mranky, we just had our quick lunch with ruqayyah while elisya's family went back to the hotels coz si danny dah meragam...maybe due to hot whether and also kelaparan!they forgot to bring danny's porridge..cian danny..

since ana khadeeja pon dah ngantok and both of us pon dah letih we decided to balik hotel..on the afternoon we took a cab again and went to bugis junction..this one i LIKE!!sales sane sini..eventhough singapore sales blom start lagi...kat sini they have LEVIS,PONEY,CAMPUS and mcm2 lagi...adeh~~~ rabun sudah!!cant u imagine LEVIS for ladies S$ 150++ and now u can get only at SGD 29??sy mmg nak beli tapi almalangnyer takde size la pulak..size yg ader design die tak berkenan di hati la pulak..so pasrah jerlar...ayat2 pasrah!wek!:p

for ana khadeeja ibu belikan (ayah bayar k) CAMPUS shirts, PONEY jeans yg mane both at only SGD 16 each..murah giler kan...padahal harge asal die dlm SGD 30+ tau...suke2!and another one for ana khadeeja is the black shirts with a very cute embroidery bear at the front..suke lagi!

untukku??mesti ade kan..wajiblar...keh2...ayh belikan ibu ADIDAS bag yang ku idam2kan same ini..wah...tak murah tau sbb takde sale..tapi ayah belikan jugak..thanx cyg...muah2!!LAP U!!

then, we went to Clarke quay..pd asalnyer terfikir la jugak ape yg bestnyer Clarke Quay nih...actually it is a historical riverside quay in Singapore, located within the Singapore River Planning Area..it is the entertainment spots for a the great night out.khas untuk non-muslim lar yer..so rayau punyer rayau at first mmg ktorang nk give up dah looking for halal restaurant..then we met elisya..she said there is one halal restarant there selling kebab..kebab lagi..its ok..jyst give it a try kan..not bad actly..so kalo u oll terpergi to this place boleyla try k..the name is Shirraz Mazzeh restaurant..suke la name kedai ni..sebut lagi skali SHIRRAZ MAZZEH...haha :p

so below is the pictures for our 3rd day..ENJOY!!




wif cristian ronaldo (betol ejaan ni kan?:p)


inilah danny...
nmpk ana sgt tembam kan eventhough dorang ni beza 10 hari jek..:)


Suntec City Exhibition Hall

clarke quay

ana...why la suke wat muke camtu..


waiting for kebab kat shirraz mazzeh

Wednesday, May 19, 2010

singapore part 1

Salam to all...harini lebih relaxed compared to smlm...smlm sampai jer hotel trus merayau at Jonsons to buy some groceries..today,plan to have a walk around ORCHARD road if its not raining lar..wake up dis morning feeling so fresh..dah lame rasenyer tak hujan pagi2 kat shah alam...so pagi ni bangun solat subuh dengan penuh semangat!:))

today jugak mu hubby will be bz the whole day and if i wanna have a walk, got to go with ana khadeeja la nampaknyer...but malasnyer!!sbbnye i guess this budak ade satu habit tau which...kalo ade ayah die she will behave sangat2 but if he's not around die akan lebih senang nak meragam..tu yang malas tu..:((

bout the bisnes pulak...agak lemau dis 2 days..yerlar..bile dah takley pos barang rasenyer cam malas nak cek msg kat inbox and kemalasan ini akan berterusan smpai aku smpai melaysia nnt i guess..hik hik

enjoy dulu photos of us along the journey..yeehaaa...:)


pose with ayah in fireflyz..:)


at Darby Park's lobby


we're in our room :)


tengok muke ana~
hahaha


ok jom stori2 pasal day 2 in singapore...after hubby balik from the meeting about 4pm camtu, we went to ION ORCHARD...the newest shopping mall in singapore which had won the Best Shopping Centre Award at the MIPIM 2009 awards..mmg kompem takley shopping..cuci mate boley..tapi shopping tidak digalakkan untuk saye..keh3..u know why??sbb shpping mall ni cam ala2 KLCC kat Mesia...very2 the branded!kalo u oll sume mmg penggemar LOUIS VOUTTON, PRADA,GUCCI dan sewaktu dgnnyer dis is the best place tuk u oll lah..tapi saye gigit jari saje ler..hehehe

picture story time!


in front of ION ORCHARD..kan betol sy ckp very the branded..nmpk Louis Vuitton kt blkg tu?


on our way to Arab Street


excited ana!



pic with mr.dino in ION


ayah and ana


lps meround ION kitorang took a cab to ARAB STREET..kejap jer pusing kat ION tuh since die ade 4 level je pon and sumenyer mmg high class..kat Arab street ni ade byk choices of halal foods and mateku terlekat kat satu turkish restaurant ni..small restaurant but nmpk sedap n kompem2 halal...tu yg penting!dah lame teringin nak mkn kebab so we ordered mixed kebab, putu salva(btol kot spelling nih), huge plate of fries for ana and satu lagi sy tak hengat name die..macam cengkodok but made of mixed kacang..foods kat restaurant ni mmg sedap and recommended kay!name die SUFI turkish restaurant...:))

ayah while waiting for the foods..muke lapor..:p


mane waitress ni bu....


ana yg sabar menunggu orders..sempat senyum lagi anak ibu ni...:)


nak tgok foods die?cekedout!--->>>


inilah yg sy ckp cam cengkodok tu..luperla name die..ampun...tapi sedap tau...


mixed kebab!yummy!!

Monday, May 17, 2010

hupdate

wah..lamenyer tidak menghupdate ini blog....bersawang!hihihi
korang taukah knape sudah lame sy tak hupdate?selain dari kesibukan ku yg nyata lain2 alasan ialah sy terlupa password dan username blog sy...hahahahaha nyanyok kan?

so memandangkan dah byk aktiviti yang dah terlepas arini insyaAllah sy akan update few pictures on activities few days back..:))

the first activity was ameer harith's bufday..celebrated at tupai2 bangi..steamboat mari!all the family members were there..kat bwh ni ade few pictures spnjg event but takde gmbr birthday boy potong cake lar..kami smpai lambat!spoil~